Mobirise

Over Eigenwijz 4uit!

Eigenwijz 4uit! Remedial Teacher

Mijn naam is Patricia de Ruiter en het gezicht achter Eigenwijz 4uit! Van jongs aan wil ik het verschil uitmaken voor leerlingen waarbij het leren niet vanzelfsprekend is.

In 2008 heb ik de opleiding Onderwijs assistent afgerond, hier vond ik niet de voldoening in die ik hoopte te krijgen; ik wilde meer. Ik heb besloten meteen na de studie te beginnen aan de PABO, deze heb ik in 2013 mogen afronden. Tijdens de studie wist ik al dat dit voor mij niet voldoende was. Ik wilde het verschil uitmaken voor die kinderen in de klas die het moeilijk hadden. Voor ik met de opleiding Remedial Teacher begon heb ik 2 jaar ingevallen op scholen in alle groepen, wat ik nog met heel veel plezier doe naast mij 2 vaste dagen voor de klas. In 2015 heb ik de opleiding Remedial Teacher afgerond en direct doorgegaan met cursussen en opleidingen bij Beeld en Brein®. Medio september 2015 opende Eigenwijz 4uit! haar deuren voor grote en kleine kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te komen in het onderwijs.
Foto: Hobbyfotografie I-dare-U


Visie

Ik vind het belangrijk dat onderwijs aansluit bij uw kind. Kinderen hebben recht op onderwijs op maat. Belangrijk hierbij zijn de talenten en kansen die uw kind bezit. Door aan te sluiten op de denkstijl van uw kind kunnen we begeleiding op maat aanbieden. Ik kijk naar wie het kind is, wat hij of zij goed kan, wat de talenten zijn en hoe je er het beste op kun aansluiten en de talenten kunt benutten, op deze wijze kunnen we eruit halen wat erin zit.

Natuurlijk is het achterhalen van het basisprobleem daarbij van belang. Vaak blijkt dat bij leer- en gedragsproblemen een heel ander probleem aan de basis ligt. Door eindeloos met het kind rijtjes en sommen te oefenen, wordt het basisprobleem niet aangepakt en zullen de eventuele vorderingen relatief zijn.


Eigenwijz 4uit! heeft als doel om de achterstand weg te werken, zelfvertrouwen te vergroten én het basisprobleem te achterhalen en aan te pakken! We gaan Eigenwijs vooruit! 

Begeleiding op maat

Het onderwijs is talig ingericht. Voor veel kinderen is dit geen probleem, maar sommige leerlingen kunnen door hun eigen wijze van informatieverwerking het onderwijs niet goed genoeg volgen en komen in de problemen. Niks lijkt deze kinderen te helpen vooruit te komen. Vaak zijn deze kinderen beelddenkers en verwerken informatie op een andere wijze dan taaldenkers. Door de leerstof aan te bieden op een manier die bij uw kind past en door uw zoon of dochter handvatten te geven waarmee hij of zij wat mee kan, kunnen grote sprongen vooruit gemaakt worden op een eigenwijze wijze. Eigenwijz 4uit biedt Remedial Teaching, trainingen en coaching aan.

Eigenwijz 4uit! is voor leerlingen van de basisschool en voortgezet onderwijs en is gevestigd in Purmerend in de wijk Weidevenne en vanaf heden ook in Leeuwarden in een huiselijke sfeer!. Vraag naar de mogelijkheden.

Begeleiding bij leerproblemen

Extra

Eigenwijz 4uit! werkt samen met Apollo Acupunctuur met wie zij de praktijkruimte deelt. Op deze wijze kan er op verzoek begeleidingstrajecten en trainingen ondersteund worden met behandelingen bij Apollo voor nog meer effect!